Oon jotenkin laiskistunut kirjoittelemaan tänne :). No tässä pähkinänkuoressa viime aikoina tapahtuneet:

Ensimmäinen päivä huhtikuuta eli aprillipäivänä Sera kehitteli pienen "yllätyksen"!
Sai meinaan elämänsä ensimmäisen ähkykohtauksen! Aamulla sain soiton tallilta että hevonen on levoton ja yrittää mennä kokoajan maaten. Rupesin jo kotoa soittelemaan paikalle eläinlääkäriä ja samalla yritin hoitaa itselleni autoa jostain , kun 30km ei oikein juosten suju vielä. Eläinlääkärit olivat siihen aikaan kiven alla samoin kun auto. Onneksi äiti lähti kesken työpäivän heittää tallille. Uskomatonta että kaikki päivystävät eläinlääkäritkin olivat varattuja ja vielä samassa paikassa!
Hetken päästä sain taas puhelun että Seran tila on mennyt jo huonommaksi, se kaatuilee ja  eikä suostu nousemaan maasta ylös. Kun sain eläinlääkäri tilattua ja pääsin itse tallille Sera alkoi kumminkin jo olemaan vähän pirteämpi. Talutteli hevosta jonkin aikaa ja soitin eläinlääkärille että pahin on jo ohi. Sovimme päivystäjän kanssa että he tulevat jos tilanne vielä pahenee. Muuten oireet olivat selkeitä ähkynoireita, mutta kaatuilu tuntui kummalliselta.
Sera piristyi aika nopeasti ja rupesi jo hamuamaan ruokaakin. Lähdin hakemaan kumminkin apteekista parafiiniöljyä jonka juotin hevoselle melassiveden kera. Tuntui maistuvan ja äkkiä karsinasta löytyikin jo pieni kakkakasa :).Syvä huokaus. Tällä kertaa päästiin pelkällä säikähdyksellä!
Sera oli tarkkailussa loppupäivän kaatuilun takia. Lääkärin mielestä oire kertoisi sisäkorvantulehduksesta tai että on saanut jostain kovaniskun päähänsä. Molemmissa tapauksissa Sera olisi jouduttu siirtämään EKK:lle Helsinkiin. Mutta nyt kaikki on kumminkin hyvin...!

Kengittäjä kävi popottamassa Seran. Itse jouduin olemaan töissä joten pieni paniikki ja jännitys oli töissä. Onneksi kaverin manteli oli auttamassa kengityksessä. Muuten kengitys meni hyvin paitsi viimisen kengän viimisen naulan kohdalla Sera oli saanut vetopaniikin, noussut pystyyn, lyönyt päällään tallin lampun rikki ja juossut vapaana tallissa. Huoh. Sera oli annettu olla vähän aikaa rauhoittumassa omassa karsinassa jonka jälkeen kengittäjä oli laittanut hevosen takaisin käytävälle ja lyönyt viimeisen naulan. Lopuksi Sera oli seissyt jo ihan hienosti! Jee!

Viippauksen juoksut alkavat olemaan jo ohi. Molemmat neidit ovat menossa ensi viikolla Tamskin agilityn alkeiskurssin pääsykokeisiin! Jännää! Mingon tokosta joutuimme luopumaan tämän kevään osalta sopimattomien reeniaikojen takia.

Mingon sisko Minni on käynyt terveystutkimuksissa. Alustavasti näin : lonkat B ja kyynärät 0-0. silmistä oli löytynyt mRD1 (lääkärin mukaan yksi pieni,siisti poimu, ei huolestuttava). Kilpparit otettiin Minniltä myös, tulokset tulevat pian. Allergiatutkimus tuloksissa huonepölypunkki ja homeitiöpunkki olivat positiivisia. Näillä näkymin asialle ei tehdä mitään.

Yritän kerätä Tampereelle porukkaa kokoon kuvauksia varten! Jos innokkaita löytyy niin laittakaa yhteystietoja! Ajankohta olisi joskus toukokuun lopulla ja paikka Veter. Tällä hetkellä koossa viisi koiraa.
          
                                                            1467951.jpg